top of page

Del Cap de Creus al castell de Requesens 

1a etapa de la Transpirinenca

Ruta de 47 quilòmetres de distància, apta per ser recorreguda en un dia, però recomanada per fer en un cap de setmana, donat que hi ha diversos llocs d’interès a la zona: caminades, centre de tortugues, monestirs i pobles de la zona. 

​Època aconsellada: tot l’any, ja que és el començament de la serralada pirinenca. Evitar en dies de fortes pluges i els següents.

Ruta del Cap de Creus a Requesens

Punts d'interès

Parc Natural del Cap de Creus: bonica zona per fer caminades. Haurem de deixar el vehicle als afores de Cadaqués i arribar caminant fins al cap de Creus, doncs la carretera és molt estreta i està prohibit el pas de vehicles de grans dimensions.

Llançà: punt de sortida de la ruta. Càmpings i tota mena de serveis.

Monestir de Sant Pere de Rodes: monestir benedictí de l’antic comptat d’Empúries, d’estil preromànic, romànic i gòtic. Cal desviar-se una mica de la ruta per visitar-lo, però val la pena.

Monestir de Sant Quirze de Colera: abadia benedictina de l'antic comtat d'Empúries.

El Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera: comprèn instal·lacions destinades a la cria en captivitat de la tortuga mediterrània, espècie en greu perill d'extinció, que manté a l'Albera la darrera població peninsular.

Castell de Requesens: bonic castell neomedieval que domina totes les valls meridionals del Puig Neulós. Visites dissabtes, diumenges i festius, i tot el mes d'agost.

Pobles amb encant: Cadaqués, Portlligat, Port de la Selva.

Descripció de la ruta

Aquesta ruta ens permet iniciar la travessa del Pirineu des del mar i creuar un paratge natural típicament mediterrani com és la Serra de l’Albera.

 

Sortim del poble de Llança, la ruta comença al port d’aquesta bonica població costanera. Tot just sortim del poble agafem una pista que va per dins a la riera en els primers centenars de metres, seguint les marques de pintura de la ruta del GR-11 que es fa servir per anar a peu fins a l’Atlàntic.

Ens enfilem fins a la Serra de Terrols, just sota el Puig Tifell, entremig de camps d’oliveres i vinya per després començar a davallar fins a l’Ermita de Sant Silvestre, on podem aprofitar per fer una parada i gaudir de la tranquil·litat de l’Albera.

Seguim direcció Vilamaniscle per una forta pujada amb pedres soltes que passem sense massa dificultats. Des d’aquí ens podem desviar de la ruta i anar a visitar el centre de reproducció de tortugues de l’Albera, que només obre al matí i que no ens deixarà indiferents.

Sortim de Vilamaniscle per un camí rural asfaltat que ens durà sense problemes al Monestir de Sant Quirze de Colera, on podem fer un àpat al restaurant que hi ha o visitar el monestir.

Llancà
alzina surera
Centre tortugues
Sant Pere de Rodes

Tot i haver buscat una ruta sense asfaltar, per anar de Vilamaniscle fins passat Sant Climent Sescebes, haurem de circular per carretera, ja que el campament militar i la dificultat dels camins de la zona no permeten el pas d’un vehicle de les dimensions dels nostres campers.

A Rabós trobarem una àrea de descans amb jocs infantils per la canalla. Espolla es troba a la confluència de diverses petites valls que conserven petits tresors en forma de dòlmens i menhirs.

Passat Sant Climent trenquem a la dreta per una pista en molt bones condicions on podem gaudir de la presència de magnífics exemplars d’alzina surera. Per aquesta pista arribem fins al Castell de Requesens, situat damunt d’un turó que domina totes les valls del pic Neulós.

dormir sota les estrelles
Castell de Requesens

Lloguer de vehicles d'aventura creats per a l'aventura..  

NO NOMÉS LLOGUEM VEHICLES, OFERIM EXPERIÈNCIES!

                                                                                                                                                         ©2016  by Campercat4x4

                                                                                                                                                                      carrer pubilla 56 MAS VILET DELS PINS

bottom of page