top of page

Del castell de Requesens a Espinavell

2a etapa de la Transpirinenca

Ruta de 92 quilòmetres de distància, apta per ser recorreguda en un dia, però recomanada per fer en un cap de setmana si es vol gaudir una mica més de la zona. ​

Època aconsellada: tot l’any. Evitar en dies de nevades en cotes baixes ja que passa pel vessant francès del Pirineu i és força obac.

Ruta de Requesens a Espinavell

Punts d'interès

Castell de Requesens: bonic castell neomedieval que domina totes les valls meridionals del Puig Neulós. Visites dissabtes, diumenges i festius, i tot el mes d'agost.

La Jonquera: on ens podem proveir de benzina, menjar i qualsevol cosa que necessitem. Lloc de tràmit, molt transitat però pràctic.

Darnius: càmping Maçanet, club nàutic al pantà de la Boadella on podem dur a terme activitats aquàtiques i hotel spa-restaurant la Central, situat en un paratge molt tranquil.

Tapís: restaurant el Celler, serveixen bon menjar.

Costoja: bonic poble de Pirineu francès, amb curioses plaques amb els noms dels carrers i església romànica.

Sant Llorenç de Cerdans: càmping municipal.

Serrallonga: boniques caminades entre boscos de castanyers.

La Menera: àrea de pícnic, petita botiga de queviures.

Espinavell: bucòlic poble de muntanya amb costeruts carrers. Petita botiga de queviures i bar on serveixen menjars.

gaudi de la natura en un camper

Descripció de la ruta

Aquesta ruta comença al castell de Requesens des del que ens dirigirem per bona pista fins a Cantallops, un cop aquí haurem d’agafar carretera asfaltada fins a La Jonquera, on trobem un important nus de comunicacions i creuem l’autopista que comunica amb França.

Des d’aquesta població agafem direcció Agullana on podem visitar l’església de Santa Maria, així com diversos dòlmens i menhirs. Tot seguit passem per Darnius, important municipi en la producció de suro i on podem gaudir de magnífics exemplars d’alzines sureres.

bonics paisatges a la ruta 4x4

Intentem continuar la pista vorejant el pantà de la Boadella però no ens és possible amb les dimensions dels nostres vehicles, per la qual cosa haurem d’anar per carretera fins a Maçanet de Cabrenys, situat al vessant oriental de la Serra de Salines i limítrof amb França.

Passem la frontera pel coll de Costoja i de seguida ens trobem el poble del mateix nom. Continuem per la carretera ja que les pistes que trobem no estan en massa bon estat, fins a Sant Llorenç de Cerdans i passem pel  poble de la Farga del Mig, deixem els vessants de castanyers enrere i entrem en unes planes fèrtils amb bestiar i granges on podem comprar formatges.

 

carrers de poble
esglèsia d'Espinavell

Creuem el port de muntanya Lo Sagué i  arribem a Serrallonga, on podem gaudir de boniques caminades pels boscos de castanyers. Seguim per pista asfaltada fins a La Menera i poc després ja comença la pista forestal en bon estat on podem gaudir de boniques fagedes. Passant per l’ermita de Nostra Senyora del Coral entrem a la carretera asfaltada que en pocs quilòmetres en deixarà al coll d’Ares, des d’on podem gaudir de esplèndides vistes.

Des d’aquí i ja per carretera, arribarem a Espinavell.

creuent bosc

Lloguer de vehicles d'aventura creats per a l'aventura..  

NO NOMÉS LLOGUEM VEHICLES, OFERIM EXPERIÈNCIES!

                                                                                                                                                         ©2016  by Campercat4x4

                                                                                                                                                                      carrer pubilla 56 MAS VILET DELS PINS

bottom of page