top of page

D'Espinavell a Ribes de Freser

3a etapa de la Transpirinenca

Ruta de 64 quilòmetres de distància, apta per ser recorreguda en un dia o en un cap de setmana si volem realitzar excursions per la zona.

Època aconsellada: de final de primavera a principi de tardor, ja que passa per pistes d’alta muntanya on hi ha neu sovint.

Punts d'interès

Espinavell: bucòlic poble de muntanya amb costeruts carrers. Petita botiga de queviures i bar on serveixen menjars.

Collada Fonda: punt de sortida d’ascensió al Costabona (2.465 m.) des d’on podem gaudir d’unes magnífiques vistes del massís del Canigó.

Setcases: punt de sortida d’excursions cap a la Vall de Núria, Bastiments o Canigó. Pistes d’esquí de Vallter. Nombrosos restaurants i botigues.

Tregurà: àrea de pícnic al mirador de la sortida del poble. Restaurants.

Collada de Fontlletera i coll de Meianell: punt de sortida d’ascensió al Balandrau (2.585 m) i al Montroig (1.991 m) respectivament, amb boniques vistes sobre la Vall de Ribes.

Ribes de Freser: punt de partida del tren-cremallera (un dels dos que hi ha en tot el Pirineu) que puja a Núria. Càmping Vall de Ribes.

Vall de Núria: indret on arriba el tren-cremallera i on hi trobem el Santuari del mateix nom que alberga una talla romànica de gran valor històric. Indret d’alta muntanya, on no s’hi pot arribar en cotxe i punt de partida de nombroses ascensions i travesses a cims de gairebé 3.000 metres. Possibilitat de fer nit en alberg o cel·les i gaudir d’activitats turístiques de muntanya.

bordes de Conflent a la ruta 4x4

Descripció de la ruta

Aquesta ruta comença al poble d’Espinavell, des d’on agafem una camí rural sense asfaltar però en molt bon estat que en pocs quilòmetres ens durà fins al refugi de les Saleres de Caderget i collada Fonda.

És en aquest punt on podem deixar de banda el nostre vehicle i fer una ascensió al pic de Costabona, superant els aproximadament 500 metres de desnivell fins al cim, podrem gaudir d’un ambient d’alta muntanya propi de la zona de Pirineu on ens situem i unes magnífiques vistes del massís del Canigó.

meravellosos paisatges a la ruta 4x4

Un cop al coll continuem per la pista sense dificultats i passarem pel mirador de la Baidana, on val la pena aturar-nos per poder gaudir de la vista que ens acosta al fons de la vall.

Un cop acabada la pista sortirem a la carretera que va de Setcases a les pistes d’esquí de Vallter, on podem arribar-nos-hi si desitgem fer alguna ascensió d’alta muntanya o gaudir de les pistes.

Si seguim cap al sud, en pocs quilòmetres arribem al poble de Setcases, que deixem a la nostra dreta i continuem per la carretera GIV-5264 fins al creuament del poble de Tregurà de Baix.

Enfilem per carretera asfaltada, passem per Tregurà de Baix i per Tregurà de Dalt i de seguida, en sortir d’aquest poble enfilem per camí rural sense asfaltar en direcció al collet de la Gralla, tot seguit passem per la coma de la Fontlletera des d’on podem ascendir al Balandrau sense massa dificultat. Continuem fins al coll de Meianell.

És aquesta una pista d’alta muntanya, amb paisatge feréstec en molts trams i vegetació d’alçada que va desapareixent conforme ens enfilem per deixar pas a grans pedreres, tot i així la pista està en molt bones condicions i podem gaudir d’aquest paisatge amb total comoditat.

A partir d’aquest punt tornem a trobar vegetació que va en augment conforme anem baixant cap a la Vall de Ribes, passant dels prats alpins, boscos de pi negre i avetoses a vegetació de mitja muntanya.

Passarem pel nucli de Ribesaltes i sortirem a la carretera que uneix Ribes de Freser amb Pardines, on trobarem un tram de carretera estret on haurem de circular amb precaució.

Un cop arribem a Ribes de Freser, tindrem la sensació d’haver fet una gran etapa alpina que podem arrodonir agafant el tren cremallera per  pujar al Santuari de Núria i gaudir d’un meravellós paratge.

Farrera, poble de muntanya
ermita de Sta Magdalena

Lloguer de vehicles d'aventura creats per a l'aventura..  

NO NOMÉS LLOGUEM VEHICLES, OFERIM EXPERIÈNCIES!

                                                                                                                                                         ©2016  by Campercat4x4

                                                                                                                                                                      carrer pubilla 56 MAS VILET DELS PINS

bottom of page